מה הקשר בין לינקדאין לאוקיינוסים
- Naama Cnaani
- Dec 18, 2022
- 3 min read
Updated: Sep 16, 2023
(הפוסט הינו חלק מפינה בקבוצת "מנהלות מותג יהלום")
שלום לכולן וברוכות הבאות לפוסט נוסף בפינת bite-in מידע מעניין על לינקדאין שאפשר לצרוך בביסים קטנים וקלים ליישום.
והפעם נעסוק בשאלה האם הלינקדאין מתאים לכל המקצועות, או שמכוון יותר לקהילת היי טק, תעשייה, ניהול. האם הוא רלוונטי גם לא/נשים מהמגזר ציבורי, רשויות מקומיות, וכו. ?
התשובה היא כמובן כן. הלינקדאין רלוונטי לכל המקצועות. הלינקדאין הוא רשת מקצועית שדרכה א/נשים מכל המקצועות יכולים ליצור קשרים ויכולים לשדר לעולם התעסוקה והמעסיקים /לקוחות הפוטנציאליות/יים את הצעת הערך הייחודית שיש לכל אחת ואחד מאיתנו.
אני אפילו אוסיף, שדווקא במקצועות שפחות נפוצים היום בלינקדאין, יש פוטנציאל הצלחה ובולטות גבוה יותר. איך ? אסטרטגיית האוקינוס הכחול?
למי שלא שמעה על האסטרטגיה אסביר עליה בקצרה - מדובר באסטרטגיה בעולמות השיווק שמקבילה את השוק לאוקיינוס. כאשר יש לנו שוק חדש, שטרם נכנסו אליו מתחברים, השוק (האוקינוס) הוא רגוע, כחול, ונקי, המים צלולים וניתן לראות את בעלי החיים ששוחים מתחת לפני המים. לעומת זאת, כאשר השוק מלא במתחרים, כל אחד מאותם מתחרים נאבק על מקומות בשוק , חלקם “מקיזים דם” והאוקינוס שלנו נהפך לאדום.
אז בחזרה ללינקדאין - דווקא עבור מקצועות הייטק שנתפסים ככל כך מזוהים עם הלינקדאין, השוק הוא אדום, תחשבו על מתכנתות, או מגייסות, או אנשי מכירות יש מיליונים אנשים שעובדים בתפקידים האלו בהייטק. ועכשיו תחשבו על מטפלות, עובדות סוציאליות, פסיכולוגיות, כמה כאלו ראיתן בלינקדאין? במקרה הטוב מאות, במקרה הפחות טוב עשרות.
מה זה אומר שאם את עובד במקצועות האלו, הסיכוי שלך לבלוט בלינקדאין הוא גדול יותר, וככל שתהי את השוק הזה מהר יותר ותפעלי כדי להגביר את החשיפה והנוכחות והבולטות שלך, את תהיי מבין הראשונות ותוכלי לפעול בשלב של אוקיאנוס כחול ורגוע, השקט שלפני הסערה
איך את עושה את זה? כמו כל דבר בחיים - בשלושה צעדים:
מייצרת/מטייבת פרופיל לינקדאין מקצועי
שמדגיש את הצעת הערך הייחודית שלך, מי אתה ומה את מביאה איתך. מה הניסיון שלך, מה ההישגים שלך. משתמשת במילות המפתח הנכוחות שיגרמו לאנשים שמחפשים אשת מקצוע בתחום למצוא אותך במהירות ולהתרשם מאשת המקצוע שאת.
מתחילה לפרסם תוכן איכותי שנותן ערך לקוראות ולקוראים
הפרופיל בלינקדאין הוא לא מספיק כדי לייצר בולטות וחשיפה. הוא חשוב, הוא צעד ראשון הכרחי, אבל יחד איתו צריך להגיע השלב שבו את מספרת לעולם ולחברי הלינקדאין שלך מי את ומה הבשורה שאת מביאה איתך.
בצורה כזו אנשים יבינו מה הערך המוסף שאת מביאה איתך, מה ההתמחות שלך, מה הניסון שלך, איזה יכולות יש לך. ולא רק. כאשר את מפרסמות פוסטים בלינקדאין, ואנ/נשים מגיבות/ים על הפוסט או אפילו “רק” מלייקקות/ים את הפוסט - חברי וחברות הלינקדאין של אותם אנשים נחשפות/ים לפוסטים שלכן גם ובכך אותם א/נשים שהגיבו לכן על הפוסט מגבילות/ים את החשיפה שלכן ועוזרות/ים לכן להיות יותר מוכרות ולהגדיל את מעגלי הנראות שלכן.
בשלב הזה כמובן חשוב להבין מי קהל היעד, מה הערך שאתן יכולות לתת לו ולפי זה להבין מה הנושאים של הפוסטים שלכן.
להתמיד להתמיד להתמיד
ככל שתכתבו ותעלו פוסטים בהתמדה לאורך זמן אנשים יותר ויותר יכרו אתכן, יגיבו לפוסטים שלכן וזה יגדיל את החשיפה שלכן. האלגוריתם של לינקדאין יזהה שהפוסטים שלכן נותנים ערך ולעזור לכן להגדיל את החשיפה שלכן. האלגוריתם לוקח בחשבון את התדירות של הפוסטם, ככה שאם את מפרסמת פעם בשנה הוא לא יעזור כ”כ עם החשיפה כי הוא לא יזהה את התוכן שלך כבעל ערך, אבל אם תתחילי לפרסם בצורה קבועה פעם בשבועיים או פעם בשבוע , והאינטרקציה של הפוסטים שלך תהיה גבוהה, לינקדאין יבין שיש פה מישהי שמציירת תוכן עם ערך ויעזור לך להגיל את החשיפה של הפוסטים.
ואם אתן מחפשות דוגמאות לנשים מדהימות שהן לא מהייטק ומצליחות לבלוט בלינקדאין - מוזמנות להציץ בפרופיל של דר’ Gal Zagron שמדברת על נושא 'בריאות אחת', או Sharon Malki שמדברת על מוביליות ותחבורה ציבורית.
חשוב לי לציין שהטיפים האלו רלוונטית לכל אחת, גם לנשים בתפקידי הייטק שפועלות באוקיינוס אדום. עצם העובדה שהאוקינוס הוא אדום לא אומר שצריך להתייאש, אלא שאנחנו צריכות להתאמץ יותר בכדי לבלוט ולהיות מוכרות בתחום שלנו. זה קשה, אבל לגמרי אפשרי. בייחוד אם אתן מביאות את הקול הייחודי שלכן ומספקות ערך לקוראות ולקוראים שלכן.
פורסם במקור ב: Facebook, קבוצת מנהלות מותג יהלום
תגובות