top of page

Navigating the Future of Project Management with AI

  • Writer: Naama Cnaani
    Naama Cnaani
  • Jun 27, 2023
  • 2 min read

Updated: Sep 16, 2023


אתמול הייתי בעוד מיטאפ מצויין של קהילת Women in Project Management שהפעם עסק בשילוב AI (איך לא) בעולמות של ניהול פרוייקטים.


יש המון שיח בזמן האחרון על היתרונות שהבינה המלאכותית מביאה איתה, כמה זמן היא חוסכת, כמה דברים היא יכולה כדי לעזור לנו לעבוד בצורה יותר פרודוקטיבית, וכמה היא עלולה להחליף אותנו יום אחד (לא באמת).


לפני כמה זמן עלה פוסט של Sivan Lifschitz Katz בקהילה לגבי השימוש של AI בעולמות ניהול הפרוייקטים והפוסט פשוט התפוצץ עם תגובות. סיון הבינה את העניין הרב והרימה עם מנהלת הקהילה מיטאפ לתפארת בחברת Gong, שכלל שתי הרצאות ולאחר מכן חלוקה לדיונים בשולחנות עגולים.


התחלנו עם הרצאה מעניינת של Inbal Horev - ראש צוות וחוקרת עיבוד שפה טבעית - על מה זה בכלל NLP ואיך כל הדבר הזה עובד, מה ההיסטוריה והבסיס של כל הבינה המלאכותית של מה שאנחנו רואים היום ואיך זה התפתח במשך השנים, בעיקר בשנים האחרונות.


לאחר מכן הייתה הרצאה מעניינת לא פחות של Inbal Ben Yehuda AI Product Manager שהסבירה לנו איך בגונג משתמשים בבינה מלאכותית במוצר, הראתה לנו איך המוצר עובד ואפילו נתנה לנו הדגמה לבינה מלאכותית אחראית (בניגוד להזיות של ChatGTP).


לאחר שתי ההרצאות התחלקנו לשולחנות עגולים ואני זכיתי להיות בשולחן שהובילה Nofar Ben Kereth 😎.

דיברנו על היישום של השימוש בבינה מלאכותית בעולמות של ניהול פרוייקטים - איך אנחנו כמנהלות פרוייקטים משתמשות כיום בבינה מלאכותית בעבודה שלנו ורעיונות לשימושים שיכולים לעזור לנו להיות פרודוקטיביות יותר (כי ככה זה מנהלות פרויקטים, תמיד מחפשות פרודוקטיביות) אז הנה כמה נקודות מעניינות שעלו:


💡ניסוח מיילים זה לגמרי משהו שאפשר להעזר בו בבינה המלאכותית, אנחנו גם יכולות להעזר בבינה מלאכותית בעזרת “הטענת” מספר סיכומים פגישות רטרוספקטיב ובקשה לזיהוי טרנדים ודפוסים מסויימים ולראות אם הבינה המלאכותית תזהה דברים שאנחנו לא ראינו, להתייעץ איתה למה כדאי לשים בניהול סיכונים ולאיזה שלבים כדאי לקחת בחשבון בפרויקט מסוג מסויים.


💡הבינה המלאכותית היא יותר כלי השראתי היא יכולה לתת רעיונות, לסכם נושאים, לנסח טקסטים, אבל כל התוצרים שלה הם בסוף של דבר תשתית ולא תוצר סופי. כלומר היא לא באמת מייצר תוצר מוגמר, היא יכולה לעזור לנו לחסוך שלבים מסויימים בדרך ולשמש בסיס לעבודה אבל לאחר מכן התוצרים חייבים לעבור בקרה, עיבוד, עריכה, ותוספות מהצד שלנו.


💡מה נעשה בזמן שהתפנה לנו? אז בזמן שהבינה מלאכותית חסכה לנו נוכל להרים את הראש מעל השוטף, להסתכל על דברים בצורה רחבה יותר, לראות את התמונה הגדולה, ובנוסף להשקיע יותר זמן בפיתוח מקצועי, קורסים, הכשרות ולמידת מיומנויות חדשות - כמו לדוגמא איך להתמש בבינה מלאכותית 😉


לסיכום - ניהול פרוייקטים דורש המון המון ובעיקר מיומנויות רכות, עם כל הכבוד לבינה המלאכותית, היא לא באמת מסוגלת להחליף אותנו, אבל לגמרי יכולה לעזור לנו קצת עם העבודה השחורה ;)


פורסם בלינקדאין

Comments


bottom of page