האם חשוב למלא את החלק של ה-Skills בלינקדאין?
- Naama Cnaani
- Jun 18, 2023
- 2 min read
Updated: Sep 16, 2023
(הפוסט הינו חלק מפינה בקבוצת "מנהלות מותג יהלום")
שלום לכולן וברוכות הבאות לפוסט נוסף בפינת bite-in מידע מעניין על לינקדאין שאפשר לצרוך בביסים קטנים וקלים ליישום.
בשעה טובה אני שמחה לראות שגם בלינקדאין סוף הבינו את מה שאני אומרת כבר לא מעט זמן “כישורים לפני הכל: בלינקדאין מזהים מגמה חדשה בשוק העבודה”
הכישורים והמיומנויות הרכות הן הדברים שצריך להשקיע בהם, לשם הפיתוח האישי והמקצועי. אלו הדברים הבאמת חשובים להתקדמות מקצועית והצלחה בתפקיד. תארים זה נחמד אבל הם לא הכרח (יש לי שניים כאלה אז מרשה לעצמי להגיד את זה), והם לא מדד להצלחה מקצועית פוטנציאלית או אינדיקציה לאיכות העובד/ת.
אני בעד ללמוד, כל הזמן, תמיד, אין יום שאני לא לומדת. אבל, תואר הוא לא חובה לטעמי. עם כל הידע והניסיון שצברתי ב-20 שנה האחרונות הייתי יכולה להגיע לאותו מקום ולאותם הישגים ללא התארים שלי. מה שהביא אותי לאן שהגעתי הם היכולות שלי, הכישורים שלי והמיומנויות שפיתחתי עם השנים, אתם רובם, תוך כדי העבודה עצמה. זה כמובן לא נכון באופן גורף לכל התארים ולכל המקצועות, אבל לטעמי, לרובם.
שבוע שעבר פוסמה כתבה ב"כלכליסט" שמצינת שעל פי "בלומברג"
”הדרך שבה מעסיקים יבחרו מועמדים ולהפך תשתנה בעתיד הקרוב באופן דרמטי. העתיד של שוק העבודה על פי לינקדאין יהיה ממוקד כישורים - כלומר, מעסיקים יחפשו דברים שהם מעבר לדרישות התפקיד הלאקוניות, כמו למשל תואר אקדמאי או תפקידים קודמים, ויתמקדו בתכונות האישיות של המועמד: כושר מנהיגות, יכולת לפענח מידע, זריזות מחשבה ועוד.”
וגם
"מסקר שנערך בחברה בחודש שעבר עולה כי יותר מ-80% מהמעסיקים סבורים שהם צריכים לגייס עובדים על סמך כישורים ולא על סמך תארים, אבל עם זאת יותר מ-50% מהם בכל זאת מעדיפים מועמדים עם תואר, כי זה מרגיש להם "פחות ריסקי". "גיוס עובדים על סמך יכולות הוא הלווייתן הלבן, הגביע הקדוש של שוק העבודה", הסביר פרופ' ג'וזף פולר מהפקולטה לניהול באוניברסיטת הרווארד.”
כלומר, שוק העובדה (ולינקדאין איתו) מתחיל לשים דגש על נושא המיומנות Skills. ברוב המשרות היום שמפורסמות בלינקדאין, בזמן פרסום המשרה מפרסמ/ת המשרה יכולה להגדיר מה המיומנויות הנדרשות למשרה. ככל שיש התאמה גדולה יותר בין המיומנויות שיש לך בפרופיל הלינקדאין שלך למיומנויות הנדרשות במשרה, הסיכוי שהמגייסת תגיע אלייך בצורה יזומה ותסתכל בפרופיל שלך ואולי תציע אלך את המשרה בעצמה גדול יותר. לכן, חשוב מאוד לא להזניח את החלק הזה בפרופיל שלכן ולהשקיע בו הרבה מחשבה ולשמור אותו מלא ומועדכן.
טיפים, המלצות והנחיות למה לשים לב בחלק שה-Skills? בפוסט הבא
פורסם במקור ב: Facebook, קבוצת מנהלות מותג יהלום
Opmerkingen