תקשורת אפקטיבית
- Naama Cnaani
- Aug 6, 2023
- 2 min read
תקשורת אפקטיבית היא מיומנות חיונית. אמנות התקשורת לא סובבת רק סביב התוכן, המסר שאנחנו רוצים להעביר, אלא גם על למי אנחנו רוצים להעביר את המסר, מי קהל היעד שלנו. ככל שנדאג להתאים את המסר לקהל היעד, הסיכוי שהמסר יהיה מובן ויעבור בצורה נכונה ברורה גבוה יותר. ככל שהמסר יעבור בצורה טובה יותר, הסיכוי לשיתוף פעולה רתימה או הענה של קהל היעד הוא גבוה יותר.
יצירת התקשרות ראשונים עם אנשים הפכה להיות מאוד תכופה ופופולרית בשנים האחרונות, בין אם בגלל הגלובליזציה, ההתפתחויות הטכנולוגית, בגלל הקורונה, בגללל ה-AI או הנגישות הגבוהה יותר בין אנשים. בישראל ספציפית זה יותר נפוץ בכלל התרבות הבלתי אמצעית שמאפיינת את הישראלי/ת המצוי/ה – או כמו שאנחנו אוהבים לקרוא לה בחיבה - "חוצפה ישראלית" 😊.
בין אם בקונטקסט כללי ובין עם בקונטקסט ארגוני, אנחנו נדרשים יותר ויותר לתקשר בצורה כתובה עם אנשים שטרם שוחחנו אותם, בין אם זה כדי לבקש הצעת מחיר, לשאול שאלה טכנית או ליזום פגישה בין אם מדובר על פגישות ראשוניות כחלק מתהליך אונבורדינג של עובד חדש, או יצירת קשר ראשוני בין עובד שזקוק לעזרה או שירות מסוים מעובד אחר שטרם תקשרו בעבר.
המיומנויות של תקשורת אפקטיבית היא קריטית במיוחד בסיטואציות כאלו של תקשורת ראשונית כאשר הצד השני לא מכיר אותנו. הנה כמה דגשים (שלא לומר נימוס אלמנטרי) שכדאי לשים להם לב כאשר אתם יוצרים קשר ראשוני עם אדם אחר ומבקשים ממנו משהו (עזרה, זמן, תשובה, וכו)
🗨 הצגה עצמית - כשיוצרים קשר עם מישהו שלא מכירים, נתחיל עם הצגה עצמית בסיסית – שם פרטי, שם משפחה, תפקיד, מחלקה, חברה, או כל שיוך אחר שיעזור לאותו אדם להבין מי אנחנו ובאיזה קונטקס אנחנו פונים אליו. אל תצפו שהאדם אליו אתם פונים יתחיל לחפש מידע עליכם - כמה מילים יספיקו - זו לא צריכה להיות פסקה ארוכה. כדוגמה, "שמי נועה כהן ואני חלק מצוות פיתוח התשתיות".
🗨 הסבר מה אנחנו רוצים – כדי לדעת מה הדחיפות או החשיבות של הפניה, הסבירו למה אתם יוצרים קשר עם אותו אדם, מה הצפיה לקבל ממנו - בין אם זה כדי לקבוע שיחה או כדי לקבל תשובות לשאלות שיש לכם לדוגמא- "אני חדשה בארגון והייתי שמחה לעשות שיחת היכרות מכיוון שהבנתי שנעבוד הרבה ביחד". במקרה שהאדם הוא לא חלק מהארגון, מומלץ להסביר כיצד הגעת אליו. "קראתי את פרופיל הלינקדאין שלך", "קראתי את הפוסט שלך בפייסבוק על נושא Y", "שמעתי אותך בפודקאסט".
🗨 נכונות - כשאנחנו מבקשים עזרה ממישהו, בין אם זה הזמן, הקשרים או המשאבים שלו, אנחנו צריכים להשקיע את המאמץ בעצמנו מראש. אנחנו לא יכולים לצפות מאנשים שלא מכירים אותנו לעבוד בשבילנו. רוצה לדעת איך מתנהג הפיצ'ר החדש? תתחיל בלחפש בדוקומנטציה או בהדרכות. רוצה את עזרתם בהגשת מועמדות למשרה מסוימת? שלח להם את שם התפקיד או אפילו קישור.
מעבר לזה שצורת התקשורת הזו היא יותר אפקטיבית היא גם יכולה לחסוך לכם הרבה מאוד זמן כי האדם שאתם פונים אליו יבין ישר מי אתם, מה אתם רוצים והאם הוא יכול לעזור לכם ואיך, במקום התברברות ארוכה שמבזבזת זמן, לא מובילה לתוצאות ומייצרת תסכול או סתם חוסר התקדמות.
פורסם בלינקדאין
Comments