top of page

פיתוח כישורים בעולם העבודה העתידי: Reskill ו-Upskill לשמירה על יציבות וצמיחה ארגונית

  • Writer: Naama Cnaani
    Naama Cnaani
  • Sep 7, 2023
  • 3 min read

הכישורים של העובדות והעובדים של הארגון הם החוזקות הכי גדולות של הארגון. ארגון שרוצה לצמוח, להתרחב ולשמור על יציבות חייב להשקיע במקביל לכל שאר הדברים גם בשימור ופיתוח הכישורים של העובדות/ים. הארגון אחראי לוודא ולספק לעובדיו את הכלים וההכשרות הנדרשות על מנת לנהל בצורה נכונה את כישורי העובדים ולוודא שהם מתפתחים יחד עם הארגון. המטרה היא לא רק לדאוג שלעובדות/ים יהיו את הכלים והכישורים לעשות את התפקיד הנוכחי, אלא להכין אותם/ן מראש עם כישורים עתידיים. כלומר לדאוג שהעובדים/ות יקבלו את הכישורים או החיזוקים הנדרשים מראש ולא כתגובה לדברים שקורים בשוק או בארגון. לשם כך הארגון צריך לבנות תוכנית למידה ארגוניות על פי הצרכים העתידיים ולוודא שהעובדים /ות מוכנים עם ההכשרות הרלוונטיות כדי לשמור על מקצועיותם ולתת להם כלים להתמודד עם המשימות הנדרשות.

לשם כך אני רוצה להכיר לכם שני מונחים - Reskill ו-Upskill. הראשון, Reskill - מתייחס ללמידה של מיומנות או סט מיומנות חדשות, כלומר לקחת עובד עם מיומנויות מסויימות (למשל מכירה) ולהקנות לו מיומנות חדשות (לדוגמא שירות לקוחות). ישנן מיומנות מקבילות או אפילו זהות בין שני התפקידים האלו (לדוגמא מכירה של מוצר ללקוח יושבת על מיומנויות דומות כמו ניהול לקוח), וישנן מיומנויות שונות - כדי לאפשר לעובד מעבר מתפקיד לתפקיד או מהתמחות להתמחות ולאפשר גדילה ארגונית, אחנו צריכים לתת לעובד כלים להתמודד עם התפקיד החדש וללמד אותו מיומנויות שרלוונטיות למשימות איתן יצטרך לבצע.

השני, Upskill - מתייחס ללמידה של מיומנות חדשות שיש לרכוש כדי להתקדם בתפקיד או להתקדם מקצועית. כמו שראינו בחודשים האחרונים מאז שכל כלי ה-AI נכנסו לחיינו ישנה חשיבות הולכת וגדלה להבין איך ללמוד לעבוד עם כלים כאלו שמייעלים את העבודה שלנו. הקניית מיומנות עבודה חדשות ושמופרות עוזרת לנו ולעובדים שלנו להתאים את עצמנו לשוק ולטכנולוגיות המתקדמות ולוודא שאנחנו והעובדים שלנו בעלי כישורים רלוונטיים לשוק העבודה הנוכחי ויותר חשוב מכך, העתידי.

שניהם מאוד חשובים לעולם העבודה העתידי והנוכחי וחשוב מאוד שאנחנו כעובדים/ות נשקיע בפיתוח מיומנויות כל הזמן וגם הארגונים בהם אנחנו עובדים צריכים להבין את החשיבות העצומה של השקעה בתחום הכשרה במיומנויות חדשות או שיפור מיומנויות קיימות.

אז איך נעשה את זה בפועל?

  • זהו את הכישורים הנוכחיים שלכם/ן / של העובדות/ים - צרו אינדקס של כישורים שקיימים כרגע בארגון, סמנו מי העובדים/ות שיש להן/ם את הכישורים ובאיזו רמה (התחלתית, ממוצעת, מומחיות). כך תוכלו לאתר בקלות בהמשך עובדים/ות בעלי/ות כישורים מסוימים שכבר קיימים בארגון ולא חשבתם/ן עליהן/ם.

  • זהו את הכישורים הנדרשים בשוק באותו תחום, מקצוע, תעשיה - צרו מיפוי של התעשיה שבה אתם/ן פועלים והבינו מה הכישורים החשובים בתעשייה הזו, אילו כישורים חסרים לנו בחברה או אין לנו מספקי מהם בחברה ובאיזה הכשרות כדאי להשקיע לטווח ארוך.

  • זהו מגמות וטרנדים עתידיים בשוק ומהם גיזרו את הכישורים העתידיים הנדרשים - בצעו ניתוח של השוק והטרנדים העתידיים, לאן התעשיה שלכם והשוק בכלל מתקדמים, איזה טכנולוגיות או שיטות עבודה עומדת לצוץ מעבר לפינה בעוד כמה חודשים או אפילו שנה, מה המיומנויות החסרות בארגון כדי לתמוך באותם כלים/טכנולוגיות מתודולוגיות.

  • בנו תוכנית עבודה ללמידה ו/או שיפור המיומנויות הנדרשות כרגע וחסרות או לא מספקות - אותן מיומנויות שהעובדים/ות שלכם חייבות/ים לרכוש עוד אתמול כדי שיהיה להן/ם את הכלים להצליח בתפקיד, אי אפשר ללמד את כל העובדים/ות הכל בבת אחת. ביחרו סוכני שינוי/למידה שילמדו ויעבירו את הידע הלאה, תעדפו מיומנויות שיותר קריטיות על מיומנות שניתן לחכות עם ההכשרות שלהן.

  • בנו תוכנית למידה ארוכת טווח לוודא שאתם נותנים לעובדים /ות שלכם את המיומנות והכלים להיות מוכנים להתמודד עם המיומנויות העתידיות שהם ידרשו להן כדי לבצע את התפקיד - פה הדגש הוא פחות על הארגון ויותר על העובדות/ים, רוצים שהעובדים/ות ישארו לטווח ארוך? תשקיעו בהן/ם תצרו להם תוכניות פיתוח ולמידה כדי, תשקיעו בהם/ן והן/ם בתמורה ישקיעו בארגון. השקעה בהכשרות ופיתוח של העובדים/ות זה כלי מעולה לשימור ושביעות רצון של העובד/ת וגם השקעה לטווח ארוך עבור הארגון.

ההכנה למיומנויות העתידיות היא חשובה מאוד ואנחנו צריכים להכניס אותה לתוכנית העבודה שלנו ולסדר העדיפויות הארגוני. אם לא נמפה את המיומנויות הנדרשות ונערך מראש עם תוכנית למידה לעובדות/ים שלנו כדי להקנות להם/ן את אותן מיומנויות נאבד זמן יקר ואף יותר מזה.

ברמת הפרט - אני ממליצה לכל אחד ואחת לחקור את המקצוע הנוכחי שלכם/ן ואת המקצוע שאתם/ן רוצים לעבוד בו בשנים הקרובות, להבין לאן אפשר להתפתח ולהתקדם ואילו כישורים ומיומנויות עליכן/ם לרכוש כדי להתקדם בתחום. לאחר מכן לעשות סקירה במגוון פלטפורמות הלמידה שקיימות היום ולמצוא את הקורסים המתאימים שיקנו לכם את הכלים והמיוניות הנדרשות כדי לבצע את התפקידים שאתם מאחלים לעצמכן/ם לעבוד בהם בעתיד.



פורסם במקור ב: Startup for Startup


פורסם גם בלינקדאין

Comments


bottom of page