מיומנויות פיתוח למידה בזמנים של שינויים
- Naama Cnaani
- Apr 23, 2023
- 2 min read
Updated: Sep 16, 2023
שבוע שעבר הייתי באירוע מרתק של עולם הלמידה בפרספקטיבה עסקית - ReSkill 2023 event: Managing L&D in Times of Change. האירוע הופק על ידי Juno Journey בהובלה של Judith Charbit המקסימה.
בתחילת האירוע דיבר Dor Nachshoni המנכ”ל של Juno Journey על איך משדרגים מיומנויות בזמנים של שינוי בפרספקטיבה עסקית. בעצם, איך חברות והנהלות יכולות להשתמש בכלים של פיתוח למידה לשימור עובדים בזמנים המאתגרים שאנחנו נמצאים בהם כיום, כאשר חברות וארגונים עומדים בפני אתגרים מאוד לא פשוטים שמחייבים אותם להתאים את עצמם למצבים משתנים במהירות. ההרצאה שלו הייתה מאוד מעניינת וחשובה ולכן אני מביאה כאן את עיקרי הדברים:
מתוך מיפוי שנעשה, דור נחשוני הציג את שלושת האתגרים העיקריים שחברות מתמודדות איתם בזמנים הנוכחיים:
1. תזרים מזומנים - איך החברה יכולה לשמור על הקיים ולהשתמש בצורה יעילה ונכונה יותר במשאבים שעומדים לרשותה כרגע. כלומר, איך אחרי שנאלצנו לעבור קיצוצים בכוח אדם ותקציבים, אנחנו משתמשים בצורה יעילה יותר במשאבים
עומדים לרשותנו כרגע בצורה שתפגע כמה שפחות בעסקים.
2. שימור לקוחות - כמו שכולנו יודעים - ברוב המוחלט של המקרים להביא לקוח חדש עולה משמעותית הרבה יותר מלשמר לקוח קיים. לכן אנחנו צריכים להבין כחברה איך אנחנו מונעים נטישה של לקוחות, איך אנחנו משקיעים בשימור הלקוחות הנוכחיים ודואגים שהשירות שאנחנו נותנים להם ושביעות הרצון שלהם מאיתנו לא יפגעו.
3. הגדלת ההכנסות - איך אנחנו מוציאים אפיקים חדשים ונוספים להכנסות. אם לפני כמה שנים היינו מחשבים רווחיות פר עובד, בשנים האחרונות, בגלל הצמיחה הגדולה שהייתה, החישוב הזה זז הצידה וההתמקדות הייתה בעיקר בצמיחה נטו. הזמנים הנוכחיים משנים את הפוקוס של הארגון לצמיחה יעילה.
אז איך אנחנו משיגים צמיחה יעילה?
Cost optimization > Agility > Creativity
שלושת הדברים האלו יעזרו לארגון להגיע לצמיחה בריאה. בשביל זה אנחנו צריכים לעבור לעבוד למצב של “מהדרכה להצלחה” - החל משלב הקליטה, לשלב ההדרכה ועד שלב הפיתוח. ובתחום המדידה להפסיק מדידה של כמות ההדרכות שהעובדים השלימו ושביעות הרצון שלהם - להפסיק להתעסק במה אנשים חושבים ולדבר בשפה יותר תוצאתית.
1. זמן להצלחה בתהליך הקליטה - כמה זמן עבר מהרגע שגייסנו עובד עד הזמן שהעובד יכול להצליח בתפקידו.
2. שינוי בהתנהגות של אותם העובדים שעברו את ההדרכות - לא רק האם הם עברו את ההדרכות וסיימו אותן, אלא ממש מעורבות בתהליכים שאחרי שלב האונבורדינג של העובד, לבחון האם ההדרכות עזרו לשינוי ההתנהגות בפועל.
3. י Succesfaction - פחות התמקדות בחווית העובד (לא שזה לא חשוב) אלא האם העובד אכן קיבל את הכלים שהוא צריך כדי לבצע את העבודה שלו בהצלחה.
החיבור בין האתגרים של החברות לתהליכי הלמידה האלו והחיבור למדדי הצלחה אלו הדברים שיעזורו להניע את הארגון למקום הנכון ולכן יש חשיבות גבוהה להשקיע דווקא בזמן הזה בתהלכי למידה בארגון.
פורסם ב לינקדאין
Comentarios